Från modellskiss till färdigt plagg.
A
Wallins Syateljé syr till både dam och herr. Vi syr alltifrån korsetter och underkjol- ställningar till dräkter och ytterkläder. All beställning måttbeställs och skräddarsys, vilket innebär en nära kontakt med Er som kund och personlig service.

Vi börjar med att boka in ett första möte där Ni som kund berättar om era önskemål och idéer. Kanske har Ni samlat på er utklipp och skisser som Ni visar upp och som vi arbetar utifrån.

Därefter bokar vi ett nytt möte då vi tillsammans arbetar fram modell, bestämmer material och tar de mått vi behöver för att rita mönster. Modeller arbetas utifrån dåtidens originalmönster men dessa kan anpassas till dagens behov och material.

Vid nästa möte provar Ni som kund en toille, vilket är en modellskiss som vi har sytt upp i bomullsväv. Detta för att Ni ska få perfekt passform och vi ska kunna göra eventuella ändringar som behövs, eller som kunden önskar.

Hur många inprovningar det blir beror på kunden och vald modell men normalt är det 3-4 provningar innan det slutgiltiga plagget är klart att använda.

 

 

 
Högtid & Bröllop